Şu anda Birleşik Krallık sitesini ziyaret ettiğinizi fark ettik. Bunun yerine ana sitemizi ziyaret etmek ister misiniz?

Kingston'ın DRAM modülü testinin sırları

Benzersiz güvenilirliğe giden yolculuk

Sürekli gelişen bellek teknolojisi dünyasında, kapsamlı testler büyük öneme sahiptir. Bellek sektöründe adı kalite ve güvenilirlikle anılan bir kuruluş olan Kingston, dinamik rastgele erişimli belleklerin (DRAM) test edilmesinde uzmanlaşmış şirketler arasında en iyi örneklerden biridir. Bu yazıda DRAM test sürecimizi inceleyeceğiz ve rakiplerimize aramızdaki farkları ve kalite güvencesi için endüstri standartlarını nasıl oluşturduğumuzu ele alacağız.

DRAM testi yolculuğu:

Üretim aşamaları
Kingston bellek modülleri fabrikada üretim hattında

Kingston'da sıkı test süreçleri, ürünler müşterilerin eline ulaşmadan çok önce başlar. Süreçler, bileşen tanımlaması ve modül tasarım doğrulamasından referans platformda doğrulanmasına kadar çeşitli aşamaları kapsar. Bu kapsamlı üretim öncesi aşama, bellek modülünün her bileşeninin seri üretime geçmeden önce ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesini sağlar.

Üretime girdikten sonra, test sürecimiz tüm bellek modüllerinin %100 test edilmesini gerektirir. Gerçek dünya uygulamalarını yansıtan bir test seti ile satışa hazır anakartlar ve tescilli test sistemlerini bir arada kullanıyoruz. Bu süreçler bizi, testlerini genellikle spesifikasyon kontrolleriyle sınırlayan tipik DRAM yarı iletken şirketlerinden farklı bir konuma getirmektedir.

Kritik test aşamaları

Kingston, ECC özellikli sunucu sınıfı modüller için patentli Dinamik Sunucu Burn-In işlemini kullanmaktadır. Burada, DRAM modülü, 24 saatlik bir sürede üç aylık yoğun kullanıma eşdeğer bir stres uygulanarak erken kullanım sürecinde oluşabilecek arızaların, müşterilerimizin değil bizim çatımız altında çıkması için sınırlarına kadar zorlanır.

Erken arızaların azaltılmasına yönelik bu çalışma, kalite ve güvenilirliğe olan güçlü kararlığımızı göstermektedir. Teknolojinin ilerlemesiyle test yöntemlerimiz de gelişiyor ve yaklaşımımızın merkezinde sürekli iyileştirmeler ve yenilikçilik yer alıyor.

Kalite kontrolü

Kingston'ın Kalite Güvence ekibi, bellek modüllerimizin ve üretim süreçlerimizin bütünlüğünün standartlara uygun olmasını sağlamak için kapsamlı bir denetim ve kontrol süreci yönetmektedir. Kingston'ın üretim, test, paketleme, depolama ve gönderim süreçlerinde 35'ten fazla kalite kontrol noktası yer almaktadır. Her kontrol noktasında, ürün kalitesinin bağımsız doğrulaması ölçülür ve raporlanır. Kingston, örneklemek ve kalite gereksinimlerimize uygunluğu doğrulamak için otomatik optik tarama sistemlerinden ve özel kalite kontrol teknisyenlerinden birlikte yararlanır. Testte, %100 üretim testi tamamlandıktan sonra, üretim partisinden istatistiki bir numune alınır ve yeniden test edilir. Sıkı kalite gereksinimlerimize uygunluk, sınıfının en iyisi uygulamalarımızın sürdürülmesi için prosedürlerimizi ve sistemlerimizi düzenli olarak denetleyen kalite mühendisleri tarafından izlenmektedir.

Sürekli inovasyon

Test ekibimiz, yeni nesil donanım ve ürün yazılımlarını değerlendirmek için Intel ve AMD gibi çip seti tasarımcılarının yanı sıra büyük anakart markalarıyla yakın iş birliği içinde çalışarak üretim test sistemlerimizin her zaman geleceğe hazır olmasını sağlamaktadır. Hatta yüksek hacimli üretimde lider konumda yer almak için tescilli, dahili olarak tasarlanmış otomatik sistemler geliştiriyoruz.

DRAM'in benzersiz özellikleri

Farklı tedarikçilerin DRAM çipleri aynı özelliklere sahip olsa da her markanın DRAM kalıbı kendine özgü özelliklere sahiptir. Dünyanın önde gelen DRAM tedarikçileri Micron, SK Hynix ve Samsung ile olan güçlü ilişkilerimiz sayesinde kullandığımız DRAM bileşenlerinin güvenilirlik ve performans konusundaki katı gereksinimlerimizi karşıladığından emin oluyoruz. Sıkı bir bileşen onaylama sürecini uygulamak, geniş tedarik tabanına sahip müşterilerimize daha kaliteli ürünler sunarak ve dolayısıyla devam eden kalite ölçütlerine ilişkin kapsamlı geri bildirimimizle tedarikçilerimizin ürünlerini geliştirmelerine yardımcı olarak tedarikçilerimiz arasında tutarlılık sağlamaktadır.

Test türleri:

Gizli tutulan sırlar ve en iyi uygulamalar

Satışa hazır ve tescilli bellek testi yazılımı ve donanımı kombinasyonumuz, Kingston'ı hem DRAM yarı iletken tedarikçilerimizden hem de modül üreticisi rakiplerimizden de ayırmaktadır. Test konusundaki bu uzmanlık ve kaliteye gösterilen dikkat, Kingston'ın yaklaşık otuz yıldır büyük OEM'ler ve dünyanın en büyük veri merkezleri için dünya standartlarında bir sözleşmeli üretici olmasını sağladı. Bu süre zarfında zengin bir deneyim ve bilgi biriktirdik. En iyi uygulamalarımızı sözleşmeli müşterilerimizin uygulamalarıyla birleştirerek endüstride başka hiçbir şirkette bulunmayan benzersiz bir uzmanlık seviyesine ulaştık.

Dinamik burn-in testinin gelişimi

2004 yılında başlatılan Kingston'ın patentli Dinamik Sunucu Burn-In süreci, DRAM teknolojisi ile birlikte onlarca yıl içinde gelişti. İlk olarak kullanımın ilk 90 gününde ortaya çıkabilecek erken dönem yarı iletken arızalarıyla mücadele etmek için geliştirilen bu süreçte, olası kusurların test sürecinde ortaya çıkmasına zorlamak için özel yüksek sıcaklık fırınları kullanılıyordu. O zamandan bu yana süreç, kullanım ömrünün erken aşamalarındaki arızaların ortaya çıkması için test aşamasında sıcaklık, voltaj ve yazılım iş yüklerinin dinamik ve hassas bir şekilde kontrol edildiği burn-in'i kapsayacak şekilde yeniden tasarlandı. Bu gelişim ve devamlı iyileştirme kararlılığı, sürekli küçülen yarı iletken ortamına uyum sağlamak için kritik öneme sahip oldu.

%100 testin rolü:

Laboratuvarda DRAM modüllerinin kalitesini kontrol eden Kingston mühendisi

%100 test sistemimiz bizi rakiplerimizden, DRAM tedarikçilerimizden veya modül üreticisi satıcılarından ayırmaktadır. Endüstri standartları, genellikle bileşen/modül spesifikasyon testleri için milyonlarca dolarlık Otomatik Test Ekipmanı (ATE) sistemlerini temel alırken, Kingston olarak bunun ötesine geçiyor, daha yüksek kalite ve güvenilirlik sağlamak için müşterilerin kullandıklarını yansıtan, gerçek dünya uygulama testleri ile satışa hazır donanımlar kullanıyoruz. Kingston olarak önde gelen OEM sistemleri için uygun fiyatlı, garantili uyumlu bellek çözümleri sunmak amacıyla ömür boyu garantimizle desteklenen kaliteye odaklanmamız, rakiplerimizin arasından öne çıkmamızı sağlamaktadır.

Testlerin gelişimi ve gelecekteki eğilimler:

Sürekli inovasyon

Kingston'ın test yöntemleri, devamlı değişen pazarın taleplerini karşılamak için sürekli gelişmektedir. JEDEC gibi kuruluşlar aracılığıyla endüstride standartlaşma süreçlerinde yer almamız, bellek teknolojisinin geleceğini şekillendirmeye olan bağlılığımızı yansıtmaktadır.

Kalite güvencesi ve gerçek dünyadan örnekler:

Müşteri değer önerisi

Kingston'ın kapsamlı testleri, müşterilerimizin değer önerisini doğrudan etkilemektedir. Özellikle veri merkezleri, kanıtlanmış güvenilirlik ve sahada düşük arıza oranlarından fayda görmektedir. Son kullanıcılar Kingston'ın sunduğu uyumluluğu, ömür boyu garantiyi ve mükemmel desteği takdir etmektedir.

Kingston olarak kalite güvencesiyle ilgili bitmek bilmeyen adanmışlığımız, mümkün olan en iyi bellek çözümlerini sunma konusundaki kararlılığımızın bir kanıtıdır. Müşteriler, öncelik verdikleri konu ister uyumluluk, ister güvenilirlik isterse uygun fiyat olsun, Kingston'ın en yüksek kalitede bellek ürünleri sunacağına güvenebilirler.

Bilgisayarların ve sunucuların performansının DRAM'in güvenilirliğiyle bağlantılı olduğu bir dünyada Kingston, bir mükemmellik timsali olarak öne çıkmaktadır. Test ve kalite güvencesine olan sarsılmaz kararlılığımız endüstri standartlarını belirlemekte ve müşterilere tereddüt etmeden güvenebilecekleri bellek ürünlerinin sunulmasını devam ettirmektedir. Kingston'ın DRAM testlerinin karmaşık dünyasındaki yolculuğu, mükemmelliğe olan bağlılığımızın bir kanıtıdır.

#KingstonIsWithYou

Kingston Server Memory - Built for Servers. Powered by Service

Sunucular için Üretildi. Gücünü Servisten Aldı.

İşletmeler için performans ve güvenilirlik hayati öneme sahiptir. Kingston’ın kanıtlanmış deneyimi, kabul gören en iyi uygulamaları ve güvenilir sektör liderliği, ürünlerimizin akıllı tercih olmasını sağlamaktadır.

Bir Uzmana Sorun

Kingston Ürün Bulma Aracı

Kingston ile işe başladığınızda bellek seçmek kolaydır.
35 yılı aşkın uzmanlığıyla Kingston, güvenle bellek seçmeniz için gerekli olan bilgiye ve kaynaklara sahiptir.

Sisteme/Cihaza Göre Ara

İhtiyacınız olan Kingston ürünlerini bulmak için bigisayar sistemi ya da dijital cihazın marka ve model numarasını ya da sistem parça numarasını girin.

Parça Numarasına Göre Ara:

Kingston parça numarasına, dağıtıcı parça numarasına ya da üreticiyle eşdeğer parça numarasına göre arama yapın.

İlgili Yazılar