Şu anda Birleşik Krallık sitesini ziyaret ettiğinizi fark ettik. Bunun yerine ana sitemizi ziyaret etmek ister misiniz?

günbatımında balkonda dizüstü bilgisayarın başına oturan bir kız

USB-C® açıklaması

USB-C nedir?

2014 yılında, çöp dolgu alanlarına giden kablolar sorunuyla mücadele etmek için, teknoloji sektöründe dünyanın en tanınmış şirketlerinden oluşan USB Implementers Forum, standart bir konnektör oluşturmak için bir araya geldi. Sonuç olarak USB-C®{{Footnote.N59135}} geliştirildi ve yaygın olarak kullanılmaya başlandı. USB-C kullanmanın çeşitli avantajları bulunmaktadır.

USB-C daha kolay mı kullanılır?

2 DataTraveler Max USB-C sürücü, biri dizüstü bilgisayara takılı ve diğeri onun yanında açık

Teknoloji sinir bozucu olabilir. Ancak hiçbir şey bir USB’yi dizüstü bilgisayarınıza takmaya çalışırken girmediğini fark etmek kadar sinir bozucu olamaz. Yani, ilk takma şeklinin doğru olduğunu anlamak için onu ters çevirirsiniz... Kulağa tanıdık geliyor mu?

USB-C, simetrik ve iki yönlü kullanılabilen bir kullanıcı dostu konektör olduğundan bu sinir bozukluklarını önler. Apple’ın lightning konektörü gibi USB-C de iki yönlü takılabilir. İlk çıkan, büyük, dikdörtgen şekilli USB’den çok farklı olan USB-C, küçüktür, incedir, stadyum şeklindedir. Giderek incelen mobil cihazlara takılabilecek kadar küçük olmasına karşın tüm dizüstü bilgisayar çevre birimlerinin bağlanabileceği kadar güce sahiptir.

Etkileyici USB-C performansı

USB-C’nin popülerliğinin artmasının bir diğer nedeni de etkileyici performans standartlarıdır. En yeni USB 3.2 iletişim protokollerini destekler ve çoğu standart USB’den daha hızlıdır ve daha güçlüdür. USB-C, cihazlara 100W'a kadar güç sağlayabilir ve 20GB'a{{Footnote.N59667}} kadar veri aktarabilir.

USB-C, Ultra-HD 4K video çözünürlüğü sağlamanın yanı sıra sesi de taşır. Yani tam boyutlu ürünlerinizi şarj edip USB 2.0’dan 20 kata kadar daha hızlı veri transferi sağlarken{{Footnote.N59668}}, Ultra-HD 4K deneyimin keyfini çıkarabilirsiniz.

USB-C evrensel midir?

USB-C, her iki tarafında da aynı konektöre sahip olduğundan çok evrenseldir. Bu durum, telefonunuzu şarj etmek, dizüstü bilgisayarınıza ve hatta arkadaşınızın telefonuna bağlanmak için yalnızca bir kabloya ihtiyacınız olmasını sağlar. Bu, tüm cihazlarınız için çok daha kullanışlıdır. Bu nedenle çoğu şirket artık en yeni ürünlerinde USB-C kullanmaktadır. Apple bile 2023 yılında Lightning bağlantı noktasını USB-C bağlantı noktası ile değiştirmeye başladı.

USB-C, flash belleklerin geleceğidir

Apple, HP ve Dell gibi teknoloji alanındaki en büyük isimlerin yeni ürünlerinde USB-C kullanmasıyla USB-C, tek kablo kablo üzerinden hem güç hem de veri aktarmada yeni endüstri standardı olma potansiyeline sahiptir{{Footnote.N59672}}.

#KingstonIsWithYou

İlgili Yazılar