Şu anda Birleşik Krallık sitesini ziyaret ettiğinizi fark ettik. Bunun yerine ana sitemizi ziyaret etmek ister misiniz?

Evde, masada oturan ve dizüstü bilgisayarında çalışan bir kız

SSD için uzun kullanım ömrü: Yeni SSD'nizden en iyi şekilde yararlanmak için 5 İpucu

Bilgisayarınızın dahili veri saklama birimini yükseltmek dikkate alınması gereken birçok önemli konuyu beraberinde getirir. Konu istediğiniz veri saklama alanı miktarı, takmak istediğiniz SSD sayısı veya form faktörü tercihiniz olsun, sisteminize en son eklenen üründen en iyi şekilde yararlanmak istersiniz.

Aşağıda yeni SSD'nizden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayacak beş ipucu verilmiştir.

1 – SSD'nizde biraz boş alan bırakın

Zaman içinde bir SSD'de ne kadar çok şey saklanırsa, SSD'de yarı dolu blok sayısı artacağından yavaşlama yaşanacaktır. Yeni SSD'nizde olabildiğince çok dosya saklamak istersiniz. Ancak genel bakım ve işletim sisteminin arka plan işlemleri için SSD'de en az %10'luk bir boş alan bırakmanızı öneririz.

Bu şekilde SSD'nin ömrünü uzatabilir ve aynı zamanda biraz daha fazla yere sahip olabilirsiniz. Neyse ki yüksek kapasiteli sürücülerimiz sayesinde, ister kişisel dosyalarınız, ister oyun ya da iş için veri saklama alanına ihtiyacınız olsun, fazladan %10 tasarruf etseniz bile tüm önemli verileriniz için her zaman yeterli alana sahip olacaksınız.

2 – Kingston SSD Manager'ı kullanın

Yeni Kingston SSD'nizi Kingston SSD Manager (KSM) uygulamamız aracılığıyla takip edebilirsiniz. Bu, SSD'nizden en iyi şekilde yararlandığınızdan emin olmanız için SSD'nizin çeşitli yönlerini yakından takip etmenizi sağlayacaktır. Aşağıda, Kingston SSD Manager'ın size yardımcı olabileceği ana alanları bulabilirsiniz:

  • SSD'nizin sağlığını, durumunu ve disk kullanımını izleyin
  • SSD tanımlama verilerine ulaşın
  • SSD sağlığı ve durumu hakkında ayrıntılı raporları görüntüleyin ve dışarı aktarın
  • Ürün yazılımını güncelleyin
  • Verileri güvenli bir şekilde silin

3 – Ana bilgisayar sisteminin uygun şekilde soğutulduğundan emin olunması

Bilgisayarınızın ve dizüstü bilgisayarınızın, içindeki her bir bileşenlerle birlikte sıcaklığını kontrol etmek, genel sistem sağlığı ve performansı açısından çok önemlidir. SSD'nin aşırı ısınmadığından emin olmak, bu diğer önerilerle birlikte SSD'nin genel kullanım ömrünü uzatmaya ve performansının korunmasına yardımcı olacaktır.

Yükseltmek istediğiniz SSD ister ev bilgisayarınızda isterse oyun amaçlı bir bilgisayarda kullanılacak olsun, Kingston her iki durum için de çözümler sunmaktadır. KC3000 NVMe M.2 SSD'miz, SSD'nizi serin tutmak ve maksimum performansa ulaşmasına yardımcı olmak için düşük profilli bir grafen alüminyum ısı dağıtıcıyla gelmektedir. Oyuncular için ısı alıcılı Kingston FURY Renegade SSD'miz harika bir seçenektir ve uzun oyun oturumlarında SSD'nizin görevini hakkıyla yerine getirmesini sağlayacaktır.

4 – Ek sağlık izlemesi yöntemleri

SSD'nizi yönetmek için düzenli olarak uygulayabileceğiniz diğer en iyi uygulamalar arasında, sakladığınız verilerin bozulmasına neden olabilecek bir işlem olan cihazınızı zorla kapatmadan kesinlikle kaçınmak sayılabilir. Sürücüde saklanan önemli dosyalarınız varsa bunu kesinlikle yapmamalısınız. Ayrıca, değerli verilerinizi tehlikeye atabilecek herhangi bir arızaya karşı verilerinizi düzenli olarak yedeklemelisiniz.

Bu küçük ama düzenli adımlar, SSD'nizden mümkün olduğunca uzun yıllar yararlanmanıza yardımcı olacaktır!

5 – Veri Merkezi SSD'nizin Korunması

Veri merkezi SSD'leri talepkar cihazlardır ve çok yakın ilgi ve bakım gerektirir. Ayrıca işinizin entegre bir parçası olan çok büyük miktarda veriyi saklarlar. Neyse ki Kingston'ın kişisel SSD'lere yönelik donanım koruma yöntemlerinin aynısı, kurumsal veri merkezi SSD'lerinin de uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Herhangi bir sorunuz varsa Kingston uzmanlarımız size yardımcı olmaya hazırdır.

Sonuç

Ele aldığımız gibi, sisteminize yeni bir SSD takarken ve SSD'yi yönetirken dikkate almanız gereken birçok konu vardır. Sistem ya da amacı ne olursa olsun Kingston, çeşitli SSD ürün çözümleri sunmakta ve yeni SSD'nizin sağlığını korumasını sağlayacak yöntemler sağlamaktadır.

#KingstonIsWithYou

Kingston Ürün Bulma Aracı

Kingston ile işe başladığınızda bellek seçmek kolaydır.
35 yılı aşkın uzmanlığıyla Kingston, güvenle bellek seçmeniz için gerekli olan bilgiye ve kaynaklara sahiptir.

Sisteme/Cihaza Göre Ara

İhtiyacınız olan Kingston ürünlerini bulmak için bigisayar sistemi ya da dijital cihazın marka ve model numarasını ya da sistem parça numarasını girin.

Parça Numarasına Göre Ara:

Kingston parça numarasına, dağıtıcı parça numarasına ya da üreticiyle eşdeğer parça numarasına göre arama yapın.

İlgili Yazılar