Ми помітили, що ви зараз відвідуєте сайт у Великій Британії. Бажаєте відвідати наш основний сайт?

Дівчина працює за ноутбуком на балконі під час заходу сонця

Докладно про інтерфейс USB-C

Що таке USB-C?

У 2014 році група найвідоміших світових компаній у галузі високих технологій USB Implementers Forum об’єдналася навколо мети створити єдиний стандарт роз’єму для кабелів. Згодом було розроблено роз’єм USB-C®{{Footnote.N59135}}, який швидко набув широкого визнання у світі. Ось деякі переваги використання роз’єму USB-C.

USB-C простіше використовувати?

2 накопичувачі DataTraveler Max USB-C: один під’єднаний до ноутбука, а інший з відкритим роз’ємом лежить поруч

Технології ніколи не бувають досконалими, але коли ви намагаєтеся приєднати USB-накопичувач до ноутбука й дізнаєтеся, що він не вставляється цією стороною, — це дуже дратує. Ви перевертаєте його і тут усвідомлюєте, що перша спроба все ж таки була правильною… знайоме відчуття?

USB-C повністю усуває ці незручності, оскільки цей роз’єм є симетричним і двостороннім. Подібно до роз’єму Lightning від компанії Apple, USB-C можна вставляти будь-якою стороною. Компактний, тонкий USB-C з округленими краями разюче відрізняється від великого USB-роз’єму прямокутної форми. Він достатньо малий і підходить для більш компактних мобільних пристроїв, але водночас має достатню потужність, щоб приєднати всі периферійні пристрої до вашого ноутбука.

Вражаюча продуктивність USB-C

Ще одна причина зростання популярності USB-C — це його вражаючі стандарти продуктивності. Він підтримує новітні протоколи передавання даних USB 3.2, швидше працює та має більшу потужність, ніж решта стандартних USB-накопичувачів. USB-C забезпечує до 100 Вт потужності для живлення пристроїв і може передавати дані зі швидкістю до 20 Гбіт/с{{Footnote.N59667}}.

USB-C підтримує передачу відео з роздільною здатністю до 4K Ultra HD, включно із звуком. Це означає, що ви можете заряджати повнорозмірні пристрої та надсилати інформацію у 20 разів швидше, ніж за допомогою USB 2.0{{Footnote.N59668}}, водночас насолоджуючись якістю зображення у форматі 4K Ultra HD.

Чи є роз’єм USB-C універсальним?

Завдяки симетричності роз’єм USB-C відрізняється високою універсальністю. Це означає, що вам знадобиться лише один кабель, щоб зарядити телефон, під’єднатися до ноутбука чи іншого пристрою. Дуже зручно мати єдиний стандарт роз’єму для всіх пристроїв, тому більшість компаній оснащують ним свої нові продукти. Навіть компанія Apple у 2023 році розпочала перехід від свого фірмового роз’єму Lightning на USB-C.

USB-C — майбутнє флешнакопичувачів

Оскільки низка найбільших технологічних компаній, таких, як Apple, HP та Dell, почали оснащувати роз’ємом USB-C свої нові продукти, ймовірно, він стане новим галузевим стандартом для живлення пристроїв і передачі даних за допомогою одного кабелю{{Footnote.N59672}}.

#KingstonIsWithYou

Пов’язані публікації