Şu anda Birleşik Krallık sitesini ziyaret ettiğinizi fark ettik. Bunun yerine ana sitemizi ziyaret etmek ister misiniz?

Bir sunucu odasında bir dizüstü bilgisayara bakan bir mühendis ve bir teknisyen

Gerçekte kaç Günlük Sürücü Yazmasına (Drive Writes Per Day - DWPD) ihtiyacınız var?

Sunucu veri saklama sistemini yönetenler için Günlük Sürücü Yazması (Drive Writes Per Day - DWPD), katı hal sürücülerinin (SSD'ler) uzun ömürlülüğünü ve performansını etkileyen önemli bir ölçüt haline geldi. Kuruluşlar, daha hızlı veri erişimi ve gelişmiş sistem performansı için SSD'lere giderek daha fazla bağımlı hale geldikçe, DWPD'nin önemini anlamanın önemi de artmaktadır. Bu yazı, DWPD'nin gizemini çözmeyi ve gerçekten ne kadarına ihtiyacınız olduğunu belirlemenize yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Dayanıklılık

Günlük Sürücü Yazması (Drive Writes Per Day - DWPD) nedir? Bir SSD'nin dayanıklılığıyla ilgili bir ölçüdür ve sürücünün tüm kapasitesine garanti süresi boyunca günde kaç kez yazma yapılabileceğini gösterir. Temelde sürücünün bir arıza yaşamadan veri yazma işlemlerine dayanma becerisini nicel olarak gösterir. DWPD, özellikle yoğun okuma ve yazma iş yüklerinin yaygın olduğu kurumsal ortamlarda olmak üzere belirli kullanım durumları veya uygulamalar için bir SSD'nin uygunluğunun belirlenmesinde temel bir faktördür.

DWPD gereksinimlerinin hesaplanması

Gerçekten ne kadar DWPD'ye ihtiyacınız olduğunu belirlemek için uygulamanızın veya sisteminizin beklenen iş yükünü ve veri yazma modellerini değerlendirmeniz çok önemlidir. Oyun, video ve ses gibi içeriklerin tüketimi, kurumsal kullanım ve genel bilgisayar kullanımı gibi çoğu tüketici ve masaüstü/dizüstü bilgisayar kullanım durumları için genellikle daha düşük DWPD değerlerine sahip SSD'ler yeterlidir.

Ancak, özellikle veri tabanları, sanallaştırma ve içerik oluşturmanın yer aldığı kurumsal ortamlarda tüketicilere yönelik modellere kıyasla daha yüksek DWPD değerli modeller gerekli olabilir. Bu nedenle, DWPD gereksinimlerinizi hesaplarken aşağıdakileri göz önünde bulundurmalısınız:

İş yükü özellikleri:
Veri iş yükünüzün yapısını belirleyin. Okuma yoğun mu, yazma yoğun mu ya da her ikisinin dengeli bir karışımı mı? Ve yazma işlemlerinin hacmini anlamak için uygulamalarınızın Giriş/Çıkış kalıplarını analiz edin.

Uygulama gereksinimleri:
Farklı uygulamalar, veri saklamayla ilgili farklı taleplere sahiptir. Örneğin veri tabanı sunucuları, sık yazma işlemleri nedeniyle genellikle daha yüksek DWPD gerektirir.

Saklama kapasitesi:
Daha büyük kapasiteli SSD'ler genellikle daha yüksek dayanıklılık seviyelerine sahiptir ve RAID kullanımı ile daha da fazla esneklik sunabilir. Veri saklama ihtiyaçlarınızı değerlendirin ve kapasite gereksinimlerinize uygun sürücüleri seçin.

Garanti süresi:
DWPD sürücünün garanti süresi için hesaplanır. Gereksinimlerinizi değerlendirirken garanti süresini dikkate alın.

Gerçekten yüksek DWPD'ye ihtiyacım var mı?

Kurumsal SATA SSD DWPD Karışımı grafiği

Kurumsal SSD'ler söz konusu olduğunda birçok kişi, neye ihtiyaç duyduklarını gerçekten dikkate almadan daha büyük DWPD sayılarına bakmaktadır. Zorlu ekonomik koşulların olduğu zamanlarda maliyet, performans ve uzun ömürlülük arasında doğru dengeyi elde edebilmek için ihtiyacınız olanı anlamak ve satın almak çok önemlidir.

İster SSD'leri yenileyen ister HDD'lerden geçiş yapanlar olsun SATA tabanlı SSD'ler satın almak isteyen birçok kişi için önemli bir soru: 1 DWPD'den daha yüksek bir değere ihtiyacınız var mı?

Belki de yok. Forward Insights'ın Kurumsal SATA sürücüleri ve DWPD'nin mevcut karışımını ortaya koyan yakın tarihli bir raporu bunu kanıtlamaktadır. Sunucularında SATA tabanlı sürücüler kullanan veri merkezlerinin ve işletmelerin çoğunluğunun (%82,3) aslında 1 DWPD'den daha düşük sürücüler kullanarak başarıyı yakaladığını göstermektedir.

Doğru dengeyi bulmak

Uygun DWPD değerine sahip bir SSD seçerken performans, maliyet ve dayanıklılığın dengelenmesi esastır. Daha yüksek DWPD değerleri daha fazla dayanıklılık sunarken, genellikle daha yüksek fiyatlara sahiptirler. Gereksiz kabul edilebilecek özelliklere fazla harcama yapmadan uygulamanızın ihtiyaçlarını karşılayan bir dengeyi yakalamak çok önemlidir.

Ayrıca SSD teknolojisindeki yıpranma dengeleme algoritmaları gibi gelişmeler, SSD'lerin kullanım ömrünün uzamasına katkıda bulunmaktadır. Bu özellikler, yazma ve silme döngülerinin sürücüye eşit olarak dağıtılmasını sağlayarak erken yıpranma riskini en aza indirmektedir.

Buna örnek olarak, özellikle "karma kullanım" iş yükleri için tasarlanmış 3D TLC NAND ile donatılmış gelişmiş dördüncü nesil veri merkezi SATA 3.0, 6Gbps SSD olan Kingston DC600M SSD verilebilir. Yüksek hacimli rafa monte sunucularda kullanılmak üzere tasarlanan DC600M, elektrik kesintisi kapasitörleri ile yerleşik elektrik kesintisi koruması (PLP) donanımına sahiptir. Bu sayede verileri beklenmedik elektrik kesintilerinden koruyarak veri kaybı riskini en aza indirir ve bir sonraki sistem açılışında başarılı bir şekilde yeniden başlatma sağlar.

Sistem birleştiricileri, tesis içi sunuculara sahip işletmeler, hiper ölçekli veri merkezleri ve bulut hizmeti sağlayıcıları için tutarlı gecikme süresi ve IOPS sağlamak üzere tasarlanan DC600M, 480GB ile 7680GB arasında değişen kapasiteleriyle çeşitli veri saklama gereksinimlerini karşılamak için kapsamlı bir ürün yelpazesi sunmakta ve 5 yıllık garantiyle desteklenmektedir.

Sonuç

Günlük Sürücü Yazması (DWPD), veri saklama ihtiyaçlarınıza uygun bir kurumsal SSD seçerken dikkate alınması gereken önemli bir noktadır. Uygulamalarınızın iş yükünü dikkatlice değerlendirerek, Giriş/Çıkış modellerini anlayarak ve kapasite ve garanti gibi diğer faktörleri değerlendirerek, sizin özel kullanım durumunuz için en uygun DWPD değerini belirleyebilirsiniz.

Bir Uzmana Sorun ekibimiz sorularınızı yanıtlamak ve hedeflerinize nasıl ulaşabileceğiniz konusunda size yol göstermek için hazırdır. Sonuçta doğru dengenin yakalanması, SSD'nizin yalnızca güvenilir bir şekilde çalışmasını değil, aynı zamanda gereksinimlerinize göre belirlenmiş uygun maliyetli bir çözüm elde edilmesini de sağlar.

#KingstonIsWithYou

Bir Uzmana Sorun

Bir Sunucu SSD Uzmanına Sorun

Doğru çözümün planlanması, projenizin güvenlik hedeflerinin anlaşılmasını gerektirir. Kingston’ın uzmanları size yardımcı olabilir.

Bir Uzmana Sorun

İlgili Yazılar