Ми помітили, що ви зараз відвідуєте сайт у Великій Британії. Бажаєте відвідати наш основний сайт?

Рука, що набирає текст на клавіатурі ноутбука, з ШІ на екрані

Штучний інтелект для ПК — лише хайп чи варто переходити?

Поза хайпом

Варто зазначити, що комп’ютери зі штучним інтелектом швидко стали головною темою для обговорення як серед постачальників, так і серед компаній. Але компаніям, які прагнуть оновити свої пристрої, як ніколи важливо зробити правильний вибір.

Під час нещодавнього вебінару Елліот Джонс поспілкувався з експертом у галузі штучного інтелекту Робом Меєм. Ціль дискусії — зрозуміти, чи є розмови про комп’ютери зі штучним інтелектом лише хайпом, або за цим стоїть щось більше. У цій статті ми пропонуємо ключові висновки з вебінару, а також відеокліпи (з перекладеними субтитрами), які допоможуть вам в ухваленні зважених рішень в епоху розвитку новітніх комп’ютерних технологій.

Що таке комп’ютер зі штучним інтелектом?

Комп’ютери зі штучним інтелектом містять спеціальний чипсет, призначений для роботи з програмами штучного інтелекту та використання можливостей ШІ для підвищення продуктивності, посилення рівня безпеки та забезпечення більшої персоналізації.

Програми на основі ШІ не є чимось новим, але комп’ютери з нейронними процесорами (NPU), призначеними для покращення завдань машинного навчання, є порівняно новим явищем у світі. Із появою чат-ботів на основі штучного інтелекту, таких, як ChatGPT, ми багато почули про великі мовні моделі (LLM) — алгоритми, які завдяки машинному навчанню та великим наборам даних здатні розуміти та відтворювати людську мову.

Комп’ютери зі штучним інтелектом працюють подібним чином, але в меншому масштабі, використовуючи малі мовні моделі (SLM), які краще підходять для оптимізації окремих пристроїв і виконання більш специфічних і сфокусованих завдань. Однією з ключових переваг SLM є можливість вибіркового переміщення даних між фізичним сховищем комп’ютера та мережами хмарних сховищ, що, на думку експерта в галузі штучного інтелекту Роба Мея, пропонує найкраще з обох світів.

«Цей змішаний підхід поєднує в собі переваги хмари для виконання операцій високої інтенсивності й локального сховища для швидкої та конфіденційної обробки даних», — пояснює він. Роб додає, що таке поєднання переваг «знижує час очікування, економить трафік, підвищує безпеку даних і зменшує обсяг конфіденційних даних, які надсилаються у хмару».

Безпека та конфіденційність

Штучний інтелект і хмарні обчислення разом змінюють спосіб роботи компаній. За результатами дослідження Synergy Research Group щорічне зростання ринку послуг хмарної інфраструктури на 20% стало можливим завдяки генеративним технологіям і послугам ШІ. Тепер компанії можуть максимально ефективно використовувати програми штучного інтелекту, розміщені у хмарі, не турбуючись про власні локальні сховища даних.

Хоча хмарні сервіси, безсумнівно, зробили програми штучного інтелекту набагато доступнішими для компаній, вони несуть і певні ризики для безпеки. Багато компаній, можливо, не знають про наслідки передавання конфіденційної інформації загальнодоступним хмарним моделям штучного інтелекту, які можуть призвести до витоку даних. Компанії, які використовують комп’ютери зі штучним інтелектом, можуть обмежити цей потенційний витік, визначивши, які дані доцільно передавати у хмару третім особам, а які краще зберігати в себе на пристрої.

Навіть якщо станеться кібератака або хмара буде недоступна через проблеми з інтернет-з’єднанням, Роб зазначає, що завдяки локальним моделям штучного інтелекту компанії можуть продовжувати користуватися функціями штучного інтелекту протягом цього часу. Однак, за його словами, все ще необхідно посилити заходи протидії локальним загрозам, таким, як фізичні втручання або зловмисні програми, тому він закликає компанії прийняти «комплексний підхід», який передбачає навчання безпечним моделям, шифрування даних і постійний моніторинг загроз.

На якому етапі розвитку перебувають зараз комп’ютери зі штучним інтелектом?

Багато хто називає 2024 рік «роком комп’ютерів зі штучним інтелектом», але чи дійсно це так? Аналітики ринку послідовні у своїх прогнозах, очікуючи, що у 2024 році буде поставлено приблизно 50 мільйонів комп’ютерів зі штучним інтелектом, що становить приблизно кожен п’ятий ПК. Дослідники з Gartner очікують, що наступного року 43% усіх комп’ютерів будуть оснащені штучним інтелектом, а Міжнародна корпорація даних (IDC) прогнозує, що до кінця 2027 року цей показник сягне 60%.

Все це вказує на те, що комп’ютери зі штучним інтелектом незабаром стануть нормою, але для чого нам використовувати їх? Наразі чимало програм, оптимізованих для комп’ютерів зі штучним інтелектом, використовуються для проведення відеоконференцій і керування проєктами (наприклад. Zoom, Slack або Webex) або для створення графічного дизайну (наприклад, Adobe, Audacity або GIMP).

Це може свідчити про брак широкого застосування цієї технології, але Роб вважає, що ці програми є прикладом «ранніх етапів інтеграції штучного інтелекту», тому тут є ще багато можливостей для подальшого розвитку. «Вони націлені на сфери з високим попитом і мають незаперечні переваги завдяки можливостям штучного інтелекту. Так, сфера охоплення є надто вузькою, але я вважаю це непоганим початком», — додає він. «Отже, я не думаю, що очевидний брак широкого застосування повинен викликати занепокоєння, я радше бачу це як ландшафт, що розвивається». «Оскільки технологія штучного інтелекту стає дедалі більш просунутою та доступнішою, очікується, що її застосування значно урізноманітниться, а поточні напрями розвитку стануть певним майданчиком для випробування». «Крім того, я вважаю, що ці програми сприятимуть вдосконаленню апаратних і програмних екосистем, які потім утворять підґрунтя для ширшої інтеграції ШІ».

Коли оновлюватися?

Комп’ютери зі штучним інтелектом змінюють наш спосіб роботи, тому ІТ-менеджери можуть спокуситися негайно придбати їх, щоб підвищити продуктивність, безпеку та конфіденційність, а також зменшити затримки в роботі системи. Однак деякі компанії, можливо, вирішать поки не поспішати з цим кроком, оскільки нові технології на початковому етапі часто коштують дорожче, до того ж їх застосування досі залишається доволі обмеженим.

Враховуючи швидкоплинний характер ринку, ви можете поки оновити свої наявні системи за допомогою модулів пам’яті DDR5 i NVMe SSD-накопичувачів нового покоління, щоб отримати максимальну користь від нових програм на основі штучного інтелекту. Зазвичай багато що залежатиме від бюджету, вимог і стадії циклу оновлення, на якій ви зараз перебуваєте. Якщо менеджери вважають за потрібне купувати нові комп’ютери зі штучним інтелектом, їм слід остерігатися моделей з компонентами, які припаяні до материнської плати, а не під’єднані через роз’єми, що може призвести до неможливості розширити ємність накопичувача, обсяг пам’яті та функціональні можливості системи в майбутньому.

ІТ-менеджерам слід ретельно проаналізувати вартість заміни відповідно до потреб своєї компанії — не тільки зараз, але й через кілька років. Оскільки програми штучного інтелекту збирають дані про вподобання користувачів і про те, як вони використовують свої системи, це так само збільшує вимоги до сховищ даних і модулів пам’яті на робочому місці. Купуючи комп’ютери зі штучним інтелектом, можна дуже легко помилитися з технічними характеристиками й розплачуватися за це протягом наступних років. Тому треба вміти прораховувати на кілька кроків наперед.

Подивитися повний вебінар

#KingstonIsWithYou

Біографії спікерів

Фото Роба Мея

Роб Мей

Роб Мей — засновник і голова компанії Ramsac; разом із ним працює команда із 120 консультантів, які надають послуги/підтримку в галузі технологій і кібербезпеки. Крім того, він є британським амбасадором із питань кібербезпеки в Інституті директорів, а також посідає 5 місце у Глобальному рейтингу лідерів думок та інфлюенсерів у галузі кібербезпеки.

Фото Елліота Джонса

Елліот Джонс

Елліот веде напрямок стратегічного В2В-маркетингу та відповідає за маркетингову стратегію та рекламні кампанії всіх В2В-продуктів компанії Kingston Technology. Елліот має більше 15 років досвіду в галузі маркетингу технологічної продукції та великий ентузіазм щодо вирішення проблем за допомогою технологій.

Фото Джеффрі Петі

Джеффрі Петі

Джеффрі Петі — керівник групи технічних ресурсів у Kingston Technology в регіоні EMEA. В обов’язки Джеффрі та його команди входить надання інформації у відповідь на передпродажні запити бізнес-менеджерів, маркетологів, відділу внутрішніх продажів, клієнтів і ключового персоналу.

top view of a laptop on a dark desk with circuit board line illustrations

Запитайте експерта

Правильний вибір рішення вимагає розуміння проєктних та системних вимог. Дозвольте експертам Kingston допомогти в цьому.

Запитайте експерта

Пошук товарів Kingston

Коли ви починаєте з Kingston, обрати пам'ятіь просто.
Маючи більш ніж 35-річний досвід, компанія Kingston має в своєму розпорядженні знанням та ресурси, необхідні для впевненого вибору пам'яті.

Пошук за назвою системи чи пристрою

Просто введіть виробника та модель або номер комп'ютерної системи чи цифрового пристрою, щоб знайти потрібну вам продукцію Kingston.

Пошук за модельним номером Kingston

Шукайте за артикулом Kingston, артикулом дистриб'ютора або еквівалентним артикулом виробника.

Пов’язані публікації