Ми помітили, що ви зараз відвідуєте сайт у Великій Британії. Бажаєте відвідати наш основний сайт?

Лінія складання твердотільних SATA накопичувачів Kingston.
Твердотільні накопичувачі: виробництво в Kingston Technology

Твердотільні накопичувачі, або SSD, здійснили революцію в галузі зберігання даних, тому компанія Kingston пишається тим, що виробляє найкращі та найнадійніші SSD-накопичувачі у світі. У цій статті ви більш докладно дізнаєтеся про виробництво твердотільних накопичувачів.

Підготовка до виробництва

Наш процес починається з проєктування. Команда інженерів розробляє прототипи SSD-накопичувачів у таких популярних формфакторах, як SATA 2,5" та M.2 PCIe NVMe. Коли прототип готовий, його відправляють на етап складання друкованої плати. Прототип проходить низку тестів на сумісність і надійність. Він випробовується у середовищі, що імітує реальні умови, разом із материнськими платами, системами та класами систем, які підтримуються прототипом.

Виробничий процес

Після тестувань дизайн і програмне забезпечення передаються в масове виробництво для складання, тестування і пакування готових SSD. Компанія Kingston налічує 59 виробничих ліній у всьому світі, які здатні випускати сотні мільйонів виробів щороку. Процес виробництва передбачає сувору й багатоетапну процедуру тестування для забезпечення високої якості виробу.

Аерофотознімок корпоративного містечка компанії Kingston у Фаунтен-Веллі, штат Каліфорнія.
  • Перший етап цього процесу, вхідний контроль якості (IQC), відбувається, коли компанія Kingston отримує від провідних світових постачальників сировину, необхідну для виготовлення своїх пристроїв для зберігання даних.
  • Наступним етапом стає комплектування матеріалів. Необхідні компоненти завантажуються на лінію для подальшого складання.
  • Далі відбувається найвідповідальніший етап виробництва: технологія поверхневого монтажу (SMT). Лінії SMT, на яких збираються тисячі виробів щогодини, є серцем виробничого процесу Kingston. Спочатку використовують трафаретний принтер: паяльну пасту наносять через трафарет із затвердженим дизайном SSD-накопичувача на друковану плату.
  • Плати пропускають через систему автоматизованого оптичного контролю, або AOI, і після завершення контролю розпочинається поверхневий монтаж пасивних компонентів.
  • Потім у паяльній печі відбувається процес пайки компонентів згідно з детальними специфікаціями. Після пайки виконується остаточна перевірка всіх виробів.
  • Після завершення поверхневого монтажу можна приступати до маркування SSD-накопичувачів. SSD-накопичувачі проходять через автоматизовану систему маркування, яка здатна наносити до 1000 етикеток щогодини. Етикетки містять артикул і допомагають ідентифікувати оригінальну продукцію Kingston, тому цей етап займає важливе місце у виробничому процесі.
  • Наступним етапом виробничого процесу є відокремлення плат. Зазвичай вироби спочатку виготовляють на великих аркушах-заготовках друкованих плат, які пізніше роз’єднують на окремі накопичувачі.
  • Тепер SSD-накопичувачі готові до тестування. Компанія Kingston пишається своєю найсучаснішою процедурою тестування, захищеною 29 патентами. Лише ті вироби, які пройшли всі етапи цієї процедури, покидають межі заводу. Окрім двох етапів перевірки працездатності ми проводимо стрес-тест флеш-пам’яті (MST). Ми перевіряємо кожний кристал схеми флеш-пам’яті та запроваджуємо суворі вимоги до допустимих дефектів, таких, як пошкоджені блоки.
  • Після завершення тестувань можна переходити до складання корпусів 2,5" SSD-накопичувачів (для SSD-накопичувачів M.2 цей етап не потрібен).
  • Тепер, коли SSD-накопичувачі повністю зібрані, настає фінальний етап маркування та тестування якості. Перевіряється інформація про пристрій і виконується загальний контроль якості, а також здійснюється візуальний огляд виробу перед його надходженням до пункту контролю якості для остаточної перевірки працездатності.
    Після завершення усіх етапів тестування SSD-накопичувачі вважаються повністю готовими до дистрибуції. Далі вироби передають до пакувального відділення, де їх упаковують, обробляють і відвантажують. Звідси вони потрапляють до роздрібних продавців, інтернет-магазинів, дистриб’юторів і клієнтів у всьому світі.

Компанія Kingston виготовляє мільйони твердотільних накопичувачів щороку, надаючи послуги контрактного виробництва для найвідоміших у світі виробників ПК і серверів, а також для найбільших центрів обробки даних. Наш виробничий процес є найкращим у своєму класі, а сувора процедура тестування допомагає нам утримувати лідерські позиції в галузі. Завдяки високій якості компонентів і суворим процедурам тестування компанія Kingston робить все можливе, щоб запропонувати своїм клієнтам найкращі у світі продукти й послуги.

#KingstonIsWithYou

Пов’язані публікації